Kersverse voorzitter FNV Bouw treedt af om afpersingszaak

WOERDEN - De bondsraad, het ledenparlement van de vakbond, heeft Willem Linders gekozen als nieuwe voorzitter van de bouwbond FNV. Linders, opvolger van John Kerstens wordt hier gefotografeerd door de FNV huisfotograaf. ANP Jerry Lampen
WOERDEN - De bondsraad, het ledenparlement van de vakbond, heeft Willem Linders gekozen als nieuwe voorzitter van de bouwbond FNV. Linders, opvolger van John Kerstens wordt hier gefotografeerd door de FNV huisfotograaf. ANP Jerry Lampen Foto ANP / Jerry Lampen

De nieuwe voorzitter van FNV Bouw, Willem Linders, heeft na twee weken alweer moeten besluiten om af te treden. Dat meldt BN/De Stem. Linders stapt op vanwege een strafproces wegens afpersing.

De 53-jarige Linders moet komende donderdag in Den Bosch voor de rechter verschijnen. Vanwege de publiciteit die met het proces gepaard zal gaan heeft Linders besloten om op te stappen. Formeel vertrekt hij bij FNV Bouw “wegens privéomstandigheden”.

Linders werd vorig jaar juni door de politie gearresteerd en daarna verhoord voor het versturen van drie dreigbrieven naar een 79-jarige inwoonster van zijn woonplaats Veghel. Volgens BN/De Stem was het doel van het sturen van deze brieven het loskrijgen van geld bij de vrouw. Justitie bevestigt dat Linders vervolgd wordt, maar wil verder geen mededelingen over de zaak doen.

Tegenover BN/De Stem erkent Linders volmondig dat hij een grote fout heeft gemaakt:

“Ik heb iets totaal verachtelijks gedaan en weet zelf niet waarom. Wat ik gedaan heb, is het tegenovergestelde van wie ik eigenlijk ben.”

Bond betreurt snelle vertrek Linders

FNV Bouw maakte gisteren zelf al bekend dat Linders had besloten op te stappen, maar toen was nog onduidelijk wat de precieze reden daarvan was. FNV Bouw “betreurt het uitermate” dat de bond zo snel alweer zonder voorzitter zit. Het bestuur van de bond gaat voorlopig verder onder leiding van vicevoorzitter Charley Ramdas.