NRC Boeken Top-10 nu ook op Boekenblog

Boekhandel H. de Vries in Haarlem. ‘Over het algemeen geldt: wat plat ligt op een tafel, dát verkoopt.’ Foto Olivier Middendorp

Op vrijdag 4 januari zijn we er mee begonnen: het wekelijks aanbieden van een eigen boeken top-10. Het idee, enkele vakboekhandels vragen naar hun verkoopcijfers, stamt uit de jaren zeventig toen schrijver G. Brands een boeken top-10 introduceerde in de Haagse Post. Vanaf vandaag is onze eigen top-10 ook op de Boekenblog in te zien. 

De boekenredactie laat zich, bij het samenstellen van haar top-10, leiden door de verkoopcijfers van een aantal door haarzelf geselecteerde Nederlandse literaire boekwinkels. Specifieker, gaat het om de volgende 12 boekhandels:

De NRC Boeken Top-10 wil geen getrouwe afspiegeling zijn van de totale boekenverkoop in Nederland. NRC Boeken wil geen lijstje bieden met enkel E.L. James, gevolgd door voetbalmemoires en biografieën van soapsterren. Onze top-10 wil de lezer informeren die een bovengemiddelde interesse koestert voor andersoortige fictie en non-fictie.

De top-10 vindt u bovenaan de rechterbalk van de NRC Boekenblog. Heeft u op deze link geklikt, scroll dan naar beneden, langs de boeken die deze week zijn besproken in de boekenbijlage, om de top-10 te vinden.