Eerste namen Lowlands 2013 niet kinderachtig: Slayer komt

Slayer-gitarist Kerry King tijdens een show in Chili in 2011. Foto Flickr CC / Eduardo Llanquileo

Het weerbericht voor augustus 2013: een regen van bloed met een fikse bries van wapperende, lange haren. Slayer is namelijk een van de vanmorgen bevestigde namen voor A Campingflight to Lowlands Paradise. Niet toevallig, want morgen gaan de kaarten in de voorverkoop.

Net als vorig jaar komt Lowlands met een negental namen vlak voor de voorverkoop, met dit keer Slayer als grote publiekstrekker - zeker voor het publiek dat het haar lang laat en graag wijsvingers en pinken simultaan strekt. Metalfans zullen een kaartje wellicht ook overwegen voor de wat lichter verteerbare emo van Bullet for my Valentine.

Slayer, waarvan vriend en vijand dit jaar een nieuw album verwacht (datzelfde geldt overigens voor Bullet for my Valentine), stond vorig jaar juni nog in het Nijmeegse Park Brakkenstein op festival Fortarock:

Met hen bevestigd: Alabama Shakes, Disclosure, Moderat, NJO Reich Ensemble, The Lumineers, Poliça en The Menzingers.

Luister naar Fever, van Bullet for my Valentine op Spotify
Luister naar Boys & Girls, van Alabama Shakes op Spotify
Luister naar The Lumineers, van The Lumineers op Spotify

Zit je al klaar om kaarten te kopen morgen? Lees hier eerst wat tips.