Veel regen

Het wisselvallige weer houdt aan. Daarbij wordt het minder zacht, maar een overgang naar een nieuwe vorstperiode zit er niet in. Wel is dit weekeinde (smeltende) sneeuw mogelijk.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag komen opklaringen voor. Met een matige tot krachtige westzuidwestenwind, 4 tot 6 Beaufort, wordt het minimaal een graad of 5.

Vrijdag passeert een actief lagedrukgebied vanaf de oceaan. Het gaat flink regenen, maar in het noorden en noordoosten is het eerst nog droog en kan de zon zich nog even laten zien. Met een veelal matige wind uit zuid tot zuidwest, kracht 3 à 4, wordt het rond 7 graden.

In de nacht naar zaterdag zal de wind naar het noordwesten tot noorden draaien en toenemen. Er worden koude lucht en winterse buien aangevoerd. De temperatuur daalt tot tussen 1 en 4 graden.

Ook zaterdag overdag voert een matige tot krachtige noordwestelijke wind enkele winterse buien aan. Er zijn echter ook perioden met zon te verwachten en de middagtemperatuur komt op rond 6 graden uit, een gebruikelijke waarde voor begin februari.

Waarschijnlijk begint zondag droog en koud, met temperaturen dichtbij of omstreeks het vriespunt. In de loop van de dag volgt vanuit het westen regen, mogelijk voorafgegaand door smeltende sneeuw. Het wordt maximaal 4 tot 7 graden.