uit voor kinderen

Brandweer

In Brandweermuseum Wassenaar kun je een speurtocht komen doen met de naam De brandweer heeft licht nodig. De speurtocht voert langs olielampen, kaarslantaarns, schijnwerpers, en zaklantaarns, en laat zien dat de brandweer vroeger en nu

’s avonds of ’s nachts licht nodig heeft om goed te kunnen werken.

Vanaf 1 feb, Brandweermuseum Wassenaar. Inl. brandweermuseumwassenaar.nl

Robotweekend

In het Continium is het dit weekend robotweekend. Hier kun je ontdekken op welke manier robotica een rol speelt in onze samenleving en welke ontwikkelingen er op dit gebied gaande zijn. Bezoekers zijn getuige van een potje robotvoetbal gedemonstreerd door het RoboCup-team Tech United van de TU/e. De robots voetballen twee tegen twee en bezoekers kunnen penalty’s nemen tegen de robots. Het team geeft ook uitleg over RoboCup 2013, het WK Robotvoetbal, dat in 2013 in Eindhoven plaatsvindt. Kunstenaar Erik Fakkeldij exposeert en demonstreert een aantal van zijn robotkunstwerken, genaamd Artbots. Zijn creaties lijken nog het meest op mechanische dieren door de combinatie van materialen die hij gebruikt. Geïnspireerd door zijn creaties gaan bezoekers ook zelf aan de slag met het bouwen van een robot in de workshop Scraprobot.

2 en 3 feb. Continium Kerkrade. Inl. continium.nl