Transfer Deadline Day: Beckham naar Parijs, Milan laat Emanuelson gaan

De laatste dag van de transferperiode is altijd hectisch en vol drama, maar hét verhaal van de dag is dat van David Beckham. ‘Becks’ is namelijk na Madrid, Milaan en Hollywood aanbeland in de meest modieuze stad ter wereld. De Engelse superster tekende vanmiddag bij Paris Saint-Germain.

David Beckham en clubvoorzitter Nasser Al-Khelaifi vanmiddag bij de persconferentie. Foto AFP / Frank Fife

De laatste dag van de transferperiode is altijd hectisch en vol drama, maar hét verhaal van de dag is dat van David Beckham. ‘Becks’ is namelijk na Madrid, Milaan en Hollywood aanbeland in de meest modieuze stad ter wereld. De Engelse superster tekende vanmiddag bij Paris Saint-Germain. Elders was een en ander te beleven.

Beckham, groot geworden bij Manchester United en inmiddels 37 jaar oud, arriveerde eerder vandaag in de Franse hoofdstad om een medische keuring te ondergaan. Hij vertrok in november na een paar jaar LA Galaxy uit de Verenigde Staten en nam de tijd om de naar verluidt vele aanbiedingen af te wegen. Het is dus voor een half jaar PSG geworden; de ploeg van trainer Carlo Ancelotti en onder meer Gregory van der Wiel en Zlatan Ibrahimovic.

Davide werd aan de pers gepresenteerd door voorzitter Nasser Al-Khelaifi, die namens Qatar tientallen miljoenen in PSG pompt, en technisch directeur Leonardo. Al-Khelaifi bedankte Beckham op de persconferentie voor het geloven in de ‘droom’ Paris Saint-Germain.

“Ik heb er zin in, Parijs is een enerverende stad. We hebben hier een hele tijd aan gewerkt en nu is het dan eindelijk rond. Mijn vrouw en kinderen blijven in Londen want daar gaan onze kids naar school. Er kwamen heel veel aanbiedingen gehad, meer dan in mijn hele carrière. Ik kies voor PSG omdat de club veel succes zal gaan hebben gezien de investeringen die worden gedaan in spelers. Ik ben blij dat ik een van hen ben.”

“Waarom ik niet terugkeer in de Premier League? Ik heb altijd gezegd dat ik niet voor een andere club dan Man Utd wil spelen. Ik ben nu 37, heb meer dan tien kampioenschappen gewonnen en voor de grootste clubs en met de grootste spelers gespeeld. Ik voel me nog zo fit als toen ik 21 was. PSG is nu een van de beste clubs in Europa en Carlo Ancelotti, met wie ik enige tijd bij Milan werkte, is in mijn ogen een van de beste trainers in de wereld.”

Opvallend is dat Beckham geen salaris accepteert, maar zijn loon in samenspraak met de club direct stort in een lokaal liefdadigheidsproject voor kinderen.

Milan heeft het al weer gezien met Emanuelson

Trainer Martin Jol had een druk dagje namens Premier League-club Fulham. Hij trok onder meer Urby Emanuelson aan, die van zijn werkgever AC Milan rustig op huurbasis mocht verkassen. De zestienvoudig Oranje-international verruilde exact twee jaar geleden Ajax voor Milan maar kreeg daar nooit echt voet aan de grond.

Fulham hoopt tevens PSV-verdediger Stanislav Manolev over te nemen. De Bulgaar komt net als Emanuelson voor zes maanden op huurbasis over. Ook Oranje-doelman Maarten Stekelenburg is nog in gesprek met de club van Martin Jol. SMaar het laatste wat daarvan vernomen is dat Stekelenburg in een vliegtuig naar Londen is gestapt terwijl zijn club Roma de transfer al heeft afgeblazen.

Eredivisie

De belangrijkste transacties in de Eredivisie beperkten zich tot het kaliber van een Jens Toornstra die van ADO Den Haag naar FC Utrecht vertrok. Laatstgenoemde zag Alexander Gerndt, de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis, vertrekken naar Zwitserland, meldt de NOS.

Geruchten over Ajax dat achter FC Twente-doelwit Filip Djuricic aanzit, werden door technisch directeur Marc Overmars ontkracht.

Voormalig Eredivisie-held Heurelho Gomes is door Hoffenheim uit de bezemkast van Tottenham gehaald en speelt het komende half jaar in de Bundesliga.

FC Twente verhuurt Nicky Kuiper voor de rest van het seizoen aan de Griekse Panathinaikos:

Balotelli maakt Milanezen gek

De overgang van probleemkind Mario Balotelli van Manchester City naar AC Milan maakte flink wat los bij de tifosi. De spits ondertekende vandaag zijn contract maar zorgde gisteravond voor heftige taferelen. En vandaag maakte ‘Balo’ zijn eerste doelpuntje al weer voor Milan:

    • Jules Seegers