Rotterdamse musea en kunstinstellingen doen ook mee

Op een steenworp afstand van Art Rotterdam kunnen beursbezoekers gratis naar het Nederlands Fotomuseum, waar de installatie The Sound of Silence is te zien van de Chileense kunstenaar Alfredo Jaar.

Een pendelbusje rijdt vanaf Art Rotterdam van en naar de installatie Verwoest Huis Bloemhof van Marjan Teeuwen, vijf leegstaande woningen, waarin ze muren sloopte en verplaatste.

De musea rondom het Museumpark spelen ook een rol in de Art Rotterdam Week. In het Nederlands Architectuurinstituut wordt de designbeurs Object gehouden, die eerst in Las Palmas zat, op de Kop van Zuid.

De Kunsthal opent tijdens de beurs een overzichtstentoonstelling van de Franse couturier Jean Paul Gaultier. Daarnaast zijn de beelden van Maillol er nog te zien.

In Museum Boijmans Van Beuningen is de tentoonstelling De weg naar Van Eyck nog net open tijdens de beursweek. Het museum opent daarnaast een nieuwe tentoonstelling met vier installaties van Tanja Smeets.

De kunstinstellingen in de Witte de Withstraat hebben hun programmering eveneens afgestemd op Art Rotterdam. Zij presenteren vooral buitenlandse, politiek-maatschappelijk geëngageerde kunstenaars.

TENT heeft een tentoonstelling van het kunstenaarsduo Libia Castro (Spanje) en Ólafur Ólafsson (IJsland), die in 2011 IJsland vertegenwoordigden op de Biënnale in Venetië.

Bij MAMA is de Colombiaan Oscar Murillo te gast, die er performances zal geven. In Witte de With zijn foto’s te zien van religieuze Tibetaanse leiders, gemaakt door Paola Pivi (Italië).