Terugkijken: ex-Raborenner Rasmussen bekent dopinggebruik

In Denemarken zijn ze er zeker van dat Michael Rasmussen om 14.00 uur live op televisie gaat vertellen dat hij doping gebruikte. De voormalig wielrenner van de gewezen Rabobankploeg werd in 2007 in leidende positie door zijn werkgever uit de Tour gehaald.

epa01074999 Danish cyclist Michael Rasmussen (R) and his Dutch team-mate Michael Boogerd (L) of the Rabobank team are on their way during the 15th stage of the Tour de France cycling race over 196 km between Foix and Loudenvielle-Le-Louron, France, 23 July 2007. EPA/ERIC LALMAND Boogerd en Rasmussen in 2007 tijdens de vijftiende etappe van de Tour de France. Foto ANP / Eric Lalmand

Michael Rasmussen heeft vanmiddag op een persconferentie bekend dat hij doping heeft gebruikt tussen 1998 en 2010. De voormalig wielrenner van de gewezen Rabobankploeg werd in 2007 in leidende positie door zijn werkgever uit de Tour gehaald.

Rasmussen is sindsdien in een strijd verwikkeld met Rabobank en de toenmalige ploegleiding. De Deen werd na gerommel met zijn where-abouts op staande voet ontslagen. Rasmussen beweert dat de ploeg al die tijd opde hoogte is geweest van zijn praktijken en hij dus inkomsten is misgelopen door zijn ontslag en het ontnemen van een vrijwel zekere eindzege in de Tour van 2007.

Vooraf werd gedacht dat Rasmussen mogelijk een aantal oud-collega’s en de betreffende ploegleiders Erik Breukink en Theo de Rooij mee zou trekken in zijn val. Maar niets minder was waar. Sommige oud-renners van Rabobank hebben inmiddels hun biecht gedaan.

    • Jules Seegers