Kijktips

Film

Date Night (Shawn Levy, 2010, VS).

Routineuze maar niet onaardige actiekomedie waarin uitgeblust echtpaar uit een buitenwijk (Steve Carell en Tina Fey) na een diner in Manhattan in een avontuur verzeild raakt en elkaar opnieuw ontdekt. Ook met Mila Kunis en Mark Wahlberg. RTL4, 20.30-22.35u.

Silkwood (Mike Nichols, 1983, VS).

Meryl Streep speelt monumentale titelrol in genuanceerd portret van de anti-nucleaire martelares Karen Silkwood, die in 1974 op 28-jarige leeftijd bij een onduidelijk auto-ongeluk om het leven kwam. Met Kurt Russell, Cher. BBC 1, 01.20-03.30u.

Informatief

De dag dat het water kwam: 60 jaar Watersnoodramp.

Laatste deel van tweeluik waarin slachtoffers en andere betrokkenen hun verhaal doen over de watersnoodramp die ons land morgen 60 jaar geleden trof. Willem Scheringa (80) werd als eenentwintigjarige commando in het rampgebied gedropt om hulp te bieden. In het Brabantse Nieuw-Vossemeer redde hij een gezin met twee dochtertjes. Vanavond ontmoet hij de inmiddels volwassen vrouwen voor wie hij destijds zijn leven op het spel zette.Ned.2, 19.25-19.55u.

Metropolis: Metalheads.

De correspondent in Botswana bericht over de plaatselijke metalscene. Daar headbangt metalhead Gunsmoke, gehuld in zwarte, leren cowboykleren op metalfeesten in de hoofdstad Gaborone. Met hun bloedhete outfits vallen hij en zijn vrienden behoorlijk op in het Botswaanse straatbeeld. Overdag knuffelt Gunsmoke echter het liefst met de konijntjes op zijn vaders fokkerij. Ned.3, 21.00-21.35u.

The Genius of Invention: Speed.

Serie over de geschiedenis van innovaties. Vandaag over de verscheidene uitvindingen die leidden tot achtereenvolgend de stoomlocomotief, de verbrandingsmotor en de straalmotor. BBC 2, 22.00-23.00u.