En verder

Zed Nelson

De documentaire fotoserie In This Land van Zed Nelson gaat over het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Maar Nelson, die meerdere malen naar de grensgebieden reisde, wil bewust foto’s maken die als tegenwicht dienen voor de stortvloed aan overbekende foto’s van stenengooiende Palestijnse jongeren. Wat hij wil tonen is de psyche van een volk dat leeft in een constante staat van beleg.

2 febr t/m 17 maart in Noorderlicht Fotogalerie, Akerkhof 12, Groningen. Inl: www.noorderlicht.com

Jan De Cock

‘Een versplinterd romantisch landschap’, zo noemt de Belgische kunstenaar Jan De Cock zijn nieuwe tentoonstelling bij Fons Welters. Met verschillende soorten hout en spaanplaat maakte hij een installatie met pilaar-achtige constructies waar je als bezoeker tussendoor kunt lopen. De initialen JKO die hier en daar opduiken, verwijzen naar Jacqueline Kennedy Onassis, De Cocks inspiratiebron.

2 febr t/m 9 maart in Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140, Amsterdam. Inl: www.fonswelters.nl