Beyoncé: kijk, ik kan wel echt zingen

Het was één van de meest bediscussieerde zaken bij de beëdiging van Obama: zong zangeres Beyoncé als eerste artiest ooit het volkslied niet live tijdens de presidentiële inauguratie? Vandaag gaf Beyoncé in een persconferentie toe dat ze playbackte. Ook liet ze zien dat ze het heus wel kan.

Want voordat een persconferentie van Beyoncé, over haar optreden bij de Superbowl dit weekend, begon pakte de zangeres de microfoon en bracht ze het volkslied ten gehore:

“Ik ben een perfectionist, ik oefen tot ik erbij neerval”, zei Beyoncé later in de persconferentie. Door verschillende omstandigheden had de 31-jarige zangeres naar eigen zeggen geen tijd om te oefenen met het orkest in de voorbereiding op de inauguratie. Daarom besloot ze mee te zingen met haar vooraf opgenomen versie van het volkslied.

“Het was een emotionele show voor mij. Ik voelde me niet zeker genoeg om een risico te kunnen nemen, want het ging hier wel om de president.”

Overigens heeft ze plechtig beloofd om in de pauzeshow van de Super Bowl wél live te gaan zingen.

De geplaybackte versie van het Amerikaanse volkslied

    • Lex Boon