Vanwege haar 75e verjaardag morgen: nieuw portret van koningin Beatrix

Klik op de foto voor een grotere versie. Foto RVD / Frank van Beek

Ter gelegenheid van haar 75e verjaardag morgen heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vanmiddag een nieuw portret vrijgegeven van koningin Beatrix. De foto is te downloaden via de site van het Koninklijk Huis.

Beatrix, die maandag aankondigde dat ze op 30 april aanstaande afstand doet van de troon, zei in haar toespraak over haar terugtreden dat ze “dankbaar” is dat het haar gegund is haar verjaardag “in goede gezondheid tegemoet te gaan”.

De vorstin zei ook dat het samenvallen van haar 75e verjaardag met de herdenking van 200 jaar koninkrijk later dit jaar voor haar de aanleiding is geweest te besluiten uit haar ambt te treden. “Het lijkt mij een goed moment om deze stap, die ik al enige jaren overweeg, nu daadwerkelijk te nemen”, aldus Beatrix.

    • Pim van den Dool