Uitgelicht

Film

L’homme de chevet (Alain Monne, 2009, F). Verfilming van roman van Éric Holder. De mooie, levenslustige Muriel (Sophie Moreau) ligt verlamd in bed. Leo (Christopher Lambert) is een alcoholistische ex-bokser die zij, aanvankelijk tegen beter weten in, inhuurt om voor haar te koken. Terwijl zij hem leert lezen, probeert hij haar te interesseren voor de wereld buiten haar venster.Arte, 20.15-21.45u.

Definitely, Maybe (Adam Brooks, 2008, GB/VS/F). Verrassend goede romantische komedie die van de gebaande paden durft af te wijken, met verfrissend resultaat. Zo laat de film zien dat mensen meerdere relaties hebben voordat ze trouwen en kinderen krijgen. De ware bestaat niet. RTL 5, 20.30-22.45u.

De storm (Ben Sombogaart, 2009, NL/B). De Watersnoodramp van 1953 vormt het historische decor van een vertelling waarin de Zeeuwen er niet al te best vanaf komen: een benepen volkje, weinig solidair met mensen die afwijken van de norm, zoals alleenstaande moeder Julia (Sylvia Hoeks). Met Barry Atsma, Monic Hendrickx, Dirk Roofthooft, Katja Herbers. Ned. 1, 21.25-23.00u.

I Think I Love My Wife (Chris Rock, 2007, VS/India). Relatiekomedie met de verrassend ingehouden spelende komiek Chris Rock in een adaptatie van Eric Rohmers L’amour l’après-midi uit 1972. Rock is hier de getrouwde burgerman die zich voor een moreel dilemma geplaatst ziet als hij verleid wordt door Kerry Washington, de ex van een vriend. Ook met Steve Buscemi. RTL 5, 22.50-00.45u.

Informatief

Het beeld van Beatrix. Verslag van de opening van de expositie Het Beeld van Beatrix in Het Loo. Jan des Bouvrie, Sacha de Boer en Marieke Spliethoff, conservator van Paleis Het Loo, selecteerden de ingezonden kunstwerken die daar opgehangen of opgesteld zijn naast een tiental portretten door bekende kunstenaars als Andy Warhol, Jeroen Henneman en Marte Röling. (Wordt om 19.00u voorafgegaan door programma over de selectie van de kunstwerken.) Ned.1, 20.30-21.25u.

Drama

Une femme à abattre. Televisiefilm over de moord op Anna Politkovskaja, de Russische journaliste die in oktober 2006 werd vermoord. Andreï (Pawel Delag), collega van Politovskaja die uitgeweken was naar Parijs terwijl zij doorging met het schrijven van het regime onwelgevallige artikelen, besluit om haar uitvaart bij te wonen. Aanvankelijk belt hij nog met zijn in Frankrijk achtergebleven vriendin Claire (Mélanie Doutey), maar dan is hij onbereikbaar. Claire gaat hem zoeken. TV5, 00.00-01.35u.

Amusement

Ali B Op Volle Toeren. Succesvol muziekprogramma, waarin vanavond Maggie MacNeal en BolleBof elkaars muziek ontdekken. Ned.3, 20.30-21.10u.