Studenten HvA ‘voor niets geleerd’

Foto Folia Web

Honderden studenten van de opleiding Media, Informatie en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zaten gisteren voor niets paraat in hun tentamenzaal. Bij het uitdelen van de opgaven aan de 1.200 propedeusestudenten bleek dat er lang niet genoeg tentamens waren voor alle studenten.

De hogeschool heeft geen idee hoe het heeft kunnen gebeuren. „We zijn het voorval aan het uitzoeken. Dit is naar mijn weten nog nooit gebeurd”, zegt een woordvoerder.

Inmiddels is besloten het tentamen komende vrijdagmiddag om vier uur af te nemen. „We wilden het zo snel mogelijk laten plaatsvinden. Dan zit de geleerde stof nog in het geheugen.”

De HvA heeft nog geprobeerd het probleem ter plekke op te lossen. „Maar zo snel een paar honderd tentamens bijdrukken is onmogelijk”, zegt de woordvoerder.

Student Martijn de Vries die op dat moment in de zaal zat: „Toen het tentamen werd afgelast, was er gejuich. Maar dat ging al snel over in teleurstelling, want we hadden voor niets geleerd.”

De Vries „baalt” van de vergissing van de HvA: „Ik heb vrijdag nog een ander tentamen om vier uur. Ik moet ze achter elkaar maken, maar dat is niet erg handig. Hopelijk is dit een eenmalige fout, want de opleiding is verder wel superleuk.”

    • Yasmina Aboutaleb