Regenstoringen

De depressie die Nederland zacht, nat en onstuimig weer bezorgde, trekt naar Scandinavië. Het blijft echter stevig waaien en de wind voert nieuwe storingen aan. De rest van deze week blijft het dan ook zeer onbestendig en wordt het geleidelijk kouder.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag blijft de wind vrij krachtig en aan zee hard, uit westelijke richtingen. Opklaringen worden door een enkele bui afgewisseld en de temperatuur daalt naar 3 tot 6 graden.

In de straffe stroming zal donderdag overdag een storing snel van west naar oost over het land trekken, met een paar uur lang regen, die echter wel door opklaringen wordt voorafgegaan en gevolgd. Daarbij wordt het 7 tot 10 graden.

Met wat geluk zitten we vrijdag lange tijd tussen de storingen in, waardoor het dan droog is en de zon af en toe doorbreekt. Naar verwachting gaat het echter in de namiddag en avond opnieuw regenen, bij temperaturen van 7 à 8 graden.

Die storing trekt in de nacht naar zaterdag over of net ten zuiden van Nederland oostwaarts. Daarachter steekt zaterdag een vrij krachtige tot harde noordelijke wind op, die koude lucht aanvoert. Het kwik stokt dan bij 4 graden en voor het droog wordt, kan de regen in natte sneeuw overgaan.

Er volgt een nacht met opklaringen, minder wind en landinwaarts lichte vorst: een winters speldenprikje.