PEC Zwolle naar halve finales beker na winst op Heracles

PEC Zwolle heeft zich vanavond geplaatst voor de halve finales van de KNVB Beker. PEC was in eigen huis met 3-2 te sterk voor Heracles Almelo.

Heracles kwam in Zwolle al vroeg op voorsprong. Ninos Gouriye bood Marko Vejinovic in de negende minuut een niet te missen kans. Zes minuten later stond het alweer gelijk, na een droge, diagonale schuiver van Arne Slot. In de amusante eerste helft bleef het vervolgens kansen regenen. In dat licht bezien was het opmerkelijk dat de 1-1 stand tot de 44e minuut gehandhaafd bleef.

Een minuut voor rust kwam de derde treffer van de avond alsnog op het bord. Zwolle-spits Fred Benson tikte een voorzet van rechterspits Giovanni Gravenbeek binnen. Ook in de tweede helft bleek het bekertreffen een amusant karakter houden. Na 59 minuten tilde Zwolle de marge naar twee. Jesper Drost reageerde attent op een gesmoord schot van Youness Mokhtar.

Heracles liet het er niet bij zitten en kreeg voldoende kansen op de 3-2. De Heraclieden vonden echter steeds de uitblinkende doelman Diederik Boer op hun weg. De Zwolse goalie leek haast onpasseerbaar, maar moest halverwege de tweede helft toch het antwoord schuldig blijven op een inzet van spits Everton: 3-2.

De aansluitingstreffer bleek de opmaat tot een spannende slotfase, waarin Heracles jacht maakte op de gelijkmaker. Bij Zwolle was het vrouwen en kinderen eerst, maar met een beetje geluk en met hulp van doelman Boer bleef de ploeg van Art Langeler aan de gunstige kant van de score.

AZ plaatste zich gisteren al voor laatste vier

AZ won gisteravond in de eerste kwartfinale van de beker met 0-5 bij FC Den Bosch. Het duel werd ontsierd doordat supporters van Den Bosch ‘oerwoudgeluiden’ maakten als de donkere AZ-spits Altidore aan de bal was.

PSV en Feyenoord treffen elkaar vanavond in de derde kwartfinale van het bekertoernooi. Morgenavond wordt de laatste kwartfinale gespeeld: Vitesse - Ajax.

Het wedstrijdverslag is geschreven door persbureau Novum.

    • Pim van den Dool