Meulenhoff vergeet boeken Librisprijs

Boeken van uitgeverij Meulenhoff staan niet op de longlist voor de Libris Literatuurprijs, die maandag bekend werd. Dat kan ook niet, want de uitgeverij stuurde de eigen boeken niet op ter beoordeling aan de Libris-jury, zo blijkt nu.

Schrijver Auke Hulst, die bij Meulenhoff de roman Kinderen van het Ruige Land publiceerde, reageerde op Twitter en Facebook woedend: „Helaas, Kinderen van het Ruige Land niet op de longlist v/d libris. Maar wat wil je. Mijn uitgever is godverdomme VERGETEN IN TE ZENDEN!”

Woordvoerder Marc van Biezen, woordvoerder van Meulenhoff Boekerij, bevestigt dat de uitgeverij „in de hectiek” vergeten is zes romans in te zenden.

Meulenhoff heeft contact gezocht met de betreffende auteurs en verontschuldigingen aangeboden. En aan de Libris-jury is verzocht om de boeken alsnog te beoordelen. De Stichting Literatuur Prijs beraadt zich.

    • Sebastiaan Kort