Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Koningshuis

Máxima reageert: een eer om mijn schoonmoeder op te volgen

Prinses Máxima vertrekt van de conferentie 'Feeding the World' waar zij een toespraak heeft gehouden. Foto ANP / Robin Utrecht

Prinses Máxima heeft voor het eerst gereageerd op de aanstaande troonswisseling. “Het is een eer om mijn schoonmoeder op te volgen”, zei Máxima voor de camera’s van de NOS.

Volgens de aanstaande koningin gaan zij en haar man het druk krijgen.

“Er wacht ons heel veel, maar leuk en voldoende werk.”

NOS-verslaggever Kysia Hekster plaatst de uitspraak van Máxima meteen even in de juiste context:

Twitter avatar Kysia Kysia Hekster Prinses Maxima volgt haar schoonmoeder natuurlijk niet op maar zo formuleerde ze het wel. “enorme eer schoonmoeder op te volgen”

Máxima wordt op 30 april ingehuldigd als koningin, maar volgt Beatrix niet op als staatshoofd. Dat wordt koning Willem-Alexander.

Máxima sprak vandaag op een congres over de wereldwijde voedselproblematiek in Amsterdam. Daar komen vertegenwoordigers van overheden, internationale organisaties, wetenschappelijke instellingen en de landbouwsector bijeen om over de toekomst van wereldwijde voedselveiligheid en -productie te spreken.