Kijktips

None

Film

Definitely, Maybe (Adam Brooks, 2008, GB/VS/F).

Verrassend goede romantische komedie die van de gebaande paden durft af te wijken, met verfrissend resultaat. Zo laat de film zien dat mensen meerdere relaties hebben voordat ze trouwen en kinderen krijgen. Dé ware bestaat niet. RTL5, 20.30-22.45u.

Informatief

Uw beeld van Beatrix.

Reportage over de prijsvraag waarin gevraagd werd naar bijzondere, onbekende portretten van de koningin. De mooiste kunstuitingen worden tentoongesteld in Paleis Het Loo. Ned.1, 19.00-20.00u.

Het beeld van Beatrix.

Verslag van de opening van de expositie Het Beeld van Beatrix. Portretten gemaakt door onbekende Nederlanders hangen of staan er naast afbeeldingen van Hare Majesteit door o.a. Andy Warhol, Jeroen Henneman en Marte Röling. Ned.1, 20.30-21.25u.

Holland Doc: Mijn leven als Deelder.

Documentaire van Bob Visser en Michael Barzilay. Nederlands best geklede dichter blikt terug op zijn leven in een autobiografie verpakt als documentaire waarbij veel aspecten aan bod komen: de poëzie, de oorlog, de dope, de pakken en Rotterdam. Archiefmateriaal wordt afgewisseld met recente beelden: Deelder debuterend in Carré; op straat in Londen en tijdens een poëziefestival in Colombia; in een hotelbar in Kiev; bij de Zwarte Cross en bij de kleermaker. Ned.2, 23.00-00.00u.

Drama

Une femme à abattre.

Televisiefilm over de moord op de Russische journalist en mensenrechtenactivist Anna Politkovskaja. Andreï (Pawel Delag), een collega die uitgeweken was naar Parijs terwijl zij doorging met haar riskante werk, besluit om haar uitvaart bij te wonen. Al gauw is hij onbereikbaar. Zijn in Frankrijk achtergebleven vriendin Claire (Mélanie Doutey) gaat hem zoeken. TV5, 00.00-01.35u.