Karneval Tanzleramt in het

German Chancellor Angela Merkel (R) stands amongst Carnival Princes and Princesses watching a dance performance as she greeted carnival performers from around Germany at the Chancellery in Berlin on January 29, 2013. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN AFP

Ze mag het inmiddels voor de zesde keer doen. Uit alle hoeken van het land komen een week voor Karneval mannen in witte maillots en dansmariekes op bezoek in het Kanzleramt van Angela Merkel in Berlijn. Spitsvondig als de krant is, doopte het Duitse Bild het onderkomen van de bondspresident om tot ‘Tanzleramt’. Het is een gemoedelijke, soms zelfs jolige bijeenkomst, waar prinsenparen uit alle deelstaten present zijn. En ze nemen altijd een cadeautje mee. Zo kreeg Merkel vorig jaar een gouden gans aangeboden. Het bezoek werd dit jaar afgesloten met het zingen van de Duitse carnavalsevergreen „Einmol Prinz zo sin en Kölle am Rhing” Of Merkel meezong, was volgens Bild onduidelijk.