Huis projectontwikkelaar doorzocht in zaak-Van Rey

Ontwikkelaar Van Pol wordt verdacht van het omkopen van oud-senator en wethouder Jos van Rey.

Amsterdam. De rijksrecherche heeft gisteren de privéwoning van projectontwikkelaar Piet van Pol uit Roermond doorzocht. Ook de kantoren van zijn bedrijf, Van Pol Beheer in Roermond, zijn doorzocht. Bij het hoofdkantoor van bouwconcern VolkerWessels in Rijssen en op adressen in en buiten Roermond zijn documenten gevorderd.

Van Pol wordt verdacht van het omkopen van voormalig senator en wethouder Jos van Rey (VVD). Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op computers, digitale bestanden en administratie. Volgens het landelijk parket zijn geen aanhoudingen verricht.

De actie van de rijksrecherche is de tweede in het corruptieonderzoek rond de Limburgse politicus Van Rey. Oktober vorig jaar waren er doorzoekingen van zijn huis in Roermond, het stadhuis van Roermond en de woningen en bedrijven van zijn kinderen. Behalve van corruptie wordt Van Rey ook verdacht van het lekken van informatie tijdens de benoemingsprocedure voor een burgemeester.

Het onderzoek richt zich op vastgoeddeals en besluiten van de gemeente waarmee projectontwikkelaar Van Pol bevoordeeld zou zijn. Van Rey is bevriend met Van Pol en was tot oktober wethouder van economische zaken en ruimtelijke ordening in Roermond. De projecten die Van Pol mocht uitvoeren in de stad werden politiek mogelijk gemaakt door Van Rey en nagenoeg allemaal gebouwd door bedrijven van VolkerWessels. nrc