Een busje als camera, foto’s van een meter

Fotograaf Ian Ruhter doorkruist Amerika met een bestelwagen die hij heeft verbouwd tot een gigantische camera annex doka. Daarmee maakt hij bloedmooie portret- en natuurfoto’s in zwartwit, op gevoelige platen van ongeveer een vierkante meter. Dit programma laat ook zien wat voor mensen hij portretteert: types die hij onderweg zomaar tegenkomt, waarbij zijn voorkeur uitgaat

Fotograaf Ian Ruhter doorkruist Amerika met een bestelwagen die hij heeft verbouwd tot een gigantische camera annex doka. Daarmee maakt hij bloedmooie portret- en natuurfoto’s in zwartwit, op gevoelige platen van ongeveer een vierkante meter. Dit programma laat ook zien wat voor mensen hij portretteert: types die hij onderweg zomaar tegenkomt, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar losers.

    • Herbert Blankesteijn