De trailer: Inside Llewyn Davis

**** Ruim twee jaar na de western True Grit hebben de Coen-broers weer een film af, Inside Llewyn Davis. De titel is meteen ook de titel van de eerste lp van de folkzanger over wie de film gaat. De film speelt zich af in de jaren zestig en volgt de bebaarde Llewyn Davis (Oscar Isaac) – ‘a folk singer with a cat’ – in zijn pogingen door te breken als artiest in New York. Hij ontmoet een eigenzinnige impresario (John Goodman), vreemde clubeigenaren en wordt bijgestaan door een vrouw (Carey Mulligan) die hij bezwangert. „Waarom heb je geen dubbele condoom gebruikt” verwijt zij hem. Zoals altijd bij de Coens ziet alles er schitterend uit, zijn de dialogen soms gortdroog en is de soundtrack vol folk om van te smullen. De broers hopen dat Inside Llewyn Davis in Cannes wordt geselecteerd. Dat lijkt kat in het bakkie. (AW)