Betere cijfers voor Facebook in vierde kwartaal

Foto Reuters / Robert Galbraith

Facebook heeft in het vierde kwartaal bijna 1,6 miljard dollar omzet gehaald. In het derde kwartaal was dat nog 1,2 miljard dollar. Dat maakte het bedrijf vanavond bekend. De cijfers zijn beter dan verwacht. Facebook verdiende in de periode van oktober tot december 64 miljoen dollar, of drie dollarcent per aandeel.

In mei vorig jaar ging het bedrijf naar de beurs met een introductiekoers van 38 dollar per aandeel. Binnen een paar maanden tijd halveerde de koers echter, onder meer omdat er twijfels waren over het verdienmodel van het bedrijf. Facebook zou te weinig inzetten op mobiele gebruikers en daardoor advertentie-inkomsten mislopen.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg noemde de prestaties van zijn bedrijf op de beurs is september nog “duidelijk teleurstellend”. Sindsdien is de koers van het aandeel echter weer gestegen. Deze maand kwam het aandeel voor het eerst sinds juli vorig jaar boven de dertig dollar uit. Woensdag bleek de koers weer iets gedaald, een aandeel kost nu 29,91 dollar.

Facebook bereikte in september vorig jaar de mijlpaal van een miljard actieve gebruikers.

    • Pim van den Dool