‘Aanhouding voor aanslag gemeentehuis Waalre’

Een 34-jarige man uit Haaren in Noord-Brabant is vanmorgen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag op het gemeentehuis in Waalre. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de brandstichting in het gemeentehuis. De politie laat weten dat de man mogelijk iets te maken heeft met de zwarte Volkswagen Touran, die vorige week in Opsporing Verzocht werd getoond. De auto werd ten tijde van de aanslag in de omgeving van het gemeentehuis gezien. Eerder deze maand arresteerde de politie ook al een man in verband met de aanslag op het gemeentehuis.

Op 18 juli reden twee auto’s het gemeentehuis van Waalre binnen, waarna brand werd gesticht. De brand vernielde het monumentale deel van het pand grotendeels. Inwoners van Waalre beschuldigden de bewoners uit het woonwagenkamp aan de Broekweg van de aanslag. Kort na de brand kregen de kampbewoners zelfs een dreigbrief.

De man zit vast voor verder onderzoek. De veertig rechercheurs werken op volle kracht aan de zaak en sluiten meer aanhoudingen niet uit.

    • Anouk Eigenraam