Zo kennen wij haar

Nederland, Meeuwen, 18-01-13 Beatrix bijlage. Marianne Vos. © Photo Merlin Daleman

Wielrenster Marianne Vos (1987) ontmoette Beatrix twee keer: na de Olympische Spelen van Peking in 2008 en die in Londen in 2012. „De eerste keer was ik erg zenuwachtig: als ik maar geen verkeerde opmerking maak. Maar toen ik haar zag, viel de spanning weg. ‘Ik heb erg met je meegeleefd’, zei Beatrix, verwijzend naar de slechte weersomstandigheden tijdens de wegwedstrijd (waar Vos zesde werd). Het leek haar erg als na jarenlange training het weer roet in het eten gooit.” Na ‘Londen’ stond Vos naast Beatrix toen de foto van de medaillewinnaars werd gemaakt. „Wat ze tegen me zei? Dat sporters weinig tijd nemen voor foto’s. ‘Jullie houden er niet van om te staan’, concludeerde ze.”

    • Joke Mat
    • Danielle Pinedo