Weer bloedbad in Aleppo - 65 doden langs kanaal gevonden

A Free Syrian Army fighter points his weapon to monitor forces loyal to Syria's President Bashar al-Assad at the Menagh military airport, in Aleppo's countryside January 25, 2013. REUTERS/Mahmoud Hassano (SYRIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)
A Free Syrian Army fighter points his weapon to monitor forces loyal to Syria's President Bashar al-Assad at the Menagh military airport, in Aleppo's countryside January 25, 2013. REUTERS/Mahmoud Hassano (SYRIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) Een lid van het Vrije Syrische Leger houdt regeringstroepen in de gaten bij een militair vliegveld in de buurt van Aleppo. Foto Reuters / Mahmood Hassano

Minstens 65 doden zijn gevonden langs een kanaal in de wijk Bustan al-Qasr in de Syrische stad Aleppo. De handen van de slachtoffers zijn op hun rug gebonden. Het lijkt erop dat ze met een hoofdschot om het leven zijn gebracht.

Een Britse mensenrechtenorganisatie, het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, noemde het een “nieuwe massamoord”. Foto’s op internet laten beelden (waarschuwing: schokkende beelden) zien van modderige lichamen die liggen langs een kanaal. De regeringstroepen en milities in Syrië worden er al langer van beschuldigd executies uit te voeren.

De mensenrechtenorganisatie meldde vandaag ook dat de afgelopen vijf dagen zware gevechten plaatsvonden bij een complex in de stad Deir el-Zour. Na een intens offensief wisten de rebellen vanochtend door te dringen tot het gebouw en zouden ze zeker elf mensen bevrijd hebben die daar gevangen zaten.

Het aantal vluchtelingen dat als gevolg van de burgeroorlog is gevlucht naar andere landen is inmiddels gestegen naar meer dan 700.000, meldt de Verenigde Naties. Hulporganisaties in de regio hebben grote moeite om de exodus bij te benen.