KNVB-beker: AZ wint bij Den Bosch, thuispubliek misdraagt zich

AZ is door naar de halve finale van de KNVB-beker. De Alkmaarse club had vanavond op sportief gebied weinig te vrezen van FC Den Bosch. Het duel werd ontsierd door Den Bosch-’supporters’ die oerwoudgeluiden maakten als de donkere AZ-spits Altidore aan de bal was.

Ook gooiden ze met ijsballen naar de assistent-scheidsrechter. In de eerste helft gaf Altidore zelf nog aan dat er wat hem betreft doorgespeeld kon worden, ondanks de racistische geluiden vanaf de tribune. Maar toen het wangedrag ook na de rust doorging, vond scheidsrechter Wiedemeijer het welletjes. Den Bosch-spelers probeerden tijdens de onderbreking, die zo’n tien minuten duurde, hun eigen publiek tot bedaren te brengen.

Twitter avatar eredivisielive Eredivisie Live Scheidsrechter Wiedemeijer is de spreekkoren in Den Bosch zat en staakt de wedstrijd. #DBOAZ
Twitter avatar eredivisielive Eredivisie Live Wiedemeijer legde de wedstrijd stil wegens het gooien van ijsballen naar zijn assistenten. Wedstrijd wordt nu weer hervat. #DBOAZ

Een echte wedstrijd was het nooit: al na vijf minuten maakte Elm de 0-1 voor AZ. Gudmundsson, Maher en Altidore (met een penalty) zorgden nog voor rust voor 0-4. Maher maakte de 0-5 in de 60e minuut. Daar bleef het bij, qua doelpunten. Twee Den Bosch-spelers, De Bock en Brock, kregen rood.

De strafschop van Altidore, die de 0-4 betekende:
http://youtu.be/m4y1Ee-bAbY

Het is de kwartfinale van de KNVB-beker. Ook morgen en donderdag staan daarvoor wedstrijden op het programma.

    • Peter Zantingh