Vliegtuig bij Kazachstan neergestort - 22 doden

Een passagiersvliegtuig is neergestort bij de stad Almaty in Kazachstan. Dat meldt het Russische persbureau Interfax.

Bij de crash van een passagiersvliegtuig vlakbij de stad Almaty in Kazachstan zouden 22 mensen zijn omgekomen. Dat meldt Reuters op basis van een overheidsbron bij de hulpdiensten.

Het toestel was afkomstig uit de noordelijke plaats Koksjetau en stortte neer in de omgeving van Almaty. Over de toedracht is nog niets bekend. Er zou geen explosie of brand zijn geweest. De burgemeester van de stad zei dat het vermoedelijk te wijten is aan het slechte weer. Volgens de burgemeester was er geen onderdeel aan het vliegtuig dat nog heel was.

Het is het tweede grote vliegtuigongeluk in de voormalige Sovjetrepubliek binnen een maand. In december kwamen 27 mensen om toen een legervliegtuig neerstortte in de buurt van de zuidelijke stad Sjymkent.

Almaty, voorheen Alma-Ata, is de voormalige hoofdstad van het land en telt ongeveer 1,4 miljoen inwoners.


Grotere kaart weergeven

    • Anouk Eigenraam