Uitgelicht

Film

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (Peter Segal, 1994, VS). Derde versie van uiterst melige satire op de clichés van de Amerikaanse politiefilm. Een lawine van hele en halve moppen, extreme woordspelingen en Leslie Nielsen als de van vergissing naar blunder stuiterende detective. Ook met Priscilla Presley, O.J. Simpson en Anna Nicole Smith.RTL 7, 20.30-22.05u.

Au bonheur des dames (Jules Duvivier, 1929, F). Charmante stomme film naar roman van Émile Zola over de opkomst van grootwinkelbedrijven ten koste van de onafhankelijke kleine middenstand, materialisme en winkelmeisjes als lustobjecten voor almachtige werkgevers. Weesmeisje Denise trekt van het platteland naar Parijs om in het winkeltje van een oom te werken, maar bezwijkt voor de glamour van warenhuis Au Bonheur des Dames aan de overkant. Met Dita Parlo en Pierre de Guingand. Arte, 22.55-23.10u.

Fifty Dead Men Walking (Kari Skogland, 2008, GB/CAN). Slordige thriller met Jim Sturgess als Martin McGartland, kruimeldief en straatschuimer die zich eind jaren tachtig opwerkte tot zowel verklikker van de Britten als topkiller binnen de IRA. Film doet een wel erg groot beroep op de welwillendheid van de toeschouwer om te geloven dat Ierse opstandelingen en Britse infiltranten elkaar doorlopend konden ontmoeten in het Belfast van 1988. McGartlands kwade genius Fergus wordt gespeeld door Ben Kingsley, altijd goed maar hier weer een parodie op zichzelf. BBC 1, 00.55-02.45u.

Informatief

Kassa Groen. Magazine over duurzaamheid en milieu, met een aantal vaste onderdelen, over nieuwe producten, uitvindingen en inzichten die het dagelijks leven van de consument groener zullen maken. Ook een reportage waarin misstanden, oplichting en valse voorwendselen worden blootgelegd. Brecht van Hulten presenteert. Ned.2, 19.20-19.55u.

Close up: Jean Paul Gaultier – de wereld op z’n kop. Styliste de haute couture Jean Paul Gaultier spreekt over het begin van zijn carrière en over de dingen waar hij van houdt. Een terugblik op het leven van een man die, met zijn korsetten met puntige cups voor vrouwen, rokken voor mannen en gestreepte matrozenshirts voor iedereen, lange tijd bijzonder populair was. Ned.2, 23.00-23.55u.

Amusement

Here Comes Honey Boo Boo. Spin-off van Toddlers and Tiaras, realityserie over Amerikaanse peuters die van hun ouders aan schoonheidswedstrijden moeten meedoen en daar nogal onuitstaanbaar van worden. Deze Alana ‘Honey Boo Boo’ Thompson kreeg een eigen serie, over haar en haar familie. In de afleveringen van vandaag onder meer een ontmoeting met Miss Georgia, voor lessen in etiquette. Zoals: geen winden laten tijdens de maaltijd. TLC, 20.30-22.00u.