In beeld

Willem-Alexander, onze aanstaande koning

Hij is nu nog prins, maar binnenkort onze koning: de fotoredactie van NRC Handelsblad maakte een foto-overzicht van Willem-Alexander. Hoe hij na zijn afstuderen zijn handtekening zette in het Leidse 'zweetkamertje', hoe hij de Elfstedentocht schaatste, hoe hij als kind ook gekke bekken kon trekken, en natuurlijk 'de kus' met Maxima op hun trouwdag in 2002.
Prins Willem-Alexander juicht met zijn vrouw en kinderen voor de Nederlandse schaatster Ireen Wüst tijdens de Olympische Winterspelen in Turijn in 2006.
Reuters
Prins Willem-Alexander met zijn vriendin Yolande Adriaansens.
ANP
Prinses Maxima en prins Willem-Alexander met hun dochters prinsessen Catharina-Amalia en Alexia tijdens een fotoshoot in het Oostenrijkse Lech in februari 2007.
AP / Kerstin Joensson
Genietend van een sigaret zit prins Willem-Alexander in 1985 op de tribune bij het Chio-springtoernooi in Rotterdam.
ANP
Koningin Beatrix , prins Claus en kroonprins Willem-Alexander brengen in 1995 een staatsbezoek aan Indonesië en hebben een ontmoeting met president Suharto en zijn vrouw.
NRC / Vincent Mentzel
Prins Willem-Alexander deed in 2012 mee aan het traditionele wc-pot gooien tijdens Koninginnedag in Rhenen.
ANP / Robin Utrecht
Kroonprins Willem-Alexander toont in 2005 in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag trots zijn tweede dochter, prinses Alexia.
ANP / Robert Vos
Prins Willem Alexander toont in 2007 in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag zijn derde dochter, prinses Ariane.
ANP / Olaf Kraak
Prins Willem-Alexander en prinses Maxima in Chili in 2003.
NRC / Vincent Mentzel
Nederlandse militairen van DUTCHBAT keren in 1995 terug in Zagreb vanuit Srebrenica en worden ontvangen door prins Willem-Alexander, toenmalig premier Wim Kok, toenmalig minister van Defensie Joris Voorhoeve en generaal Hans Couzy.
NRC / Vincent Mentzel
In 1993 mag prins Willem-Alexander na het afronden van zijn studie geschiedenis in het 'zweetkamertje' van de Leidse Universiteit zijn handtekening op de muur zetten, dicht bij die van zijn moeder uit 1961. De prins tekende met W.A. van Oranje.
Friesland 1986, prins Willem-Alexander schaatst de Elfstedentocht
Koningin Beatrix en prins Willem-Alexander op het balkon van Paleis Noordeinde, Prinsjesdag 1985.
Kroonprins Willem-Alexander voor Huis ten Bosch in 1985.
NRC / Vincent Mentzel
Prins Willem Alexander heeft op Drakenstein van de schilder Karel van Veen een portret van zichzelf gekregen voor zijn zesde verjaardag. De jarige is meteen door het dolle en wil 'gek' op de foto.
ANP
Kroonprins Willem-Alexander wint van zijn broer prins Constantijn met een potje kussengevecht tijdens het bezoek van de koninklijke familie aan Veere ter gelegenheid van Koninginnedag in 1981.
Prins Willem-Alexander doet in september 1991 mee aan de Minerva raprace, een race over het Rapenbrurg in Leiden als ontgroening van eerstejaars van de studentenvereniging L.S.V. Minerva.
Hollandse Hoogte / Marc de Haan
Prins Willem-Alexander verschanst zich in zijn jonge jaren in een boomstronk.
Anky van Grunsven wordt getroost door Prins Willem-Alexander na haar kür met Olympic Bonfire.
Prinses Maxima en prins Willem-Alexander poseren met hun kinderen in december 2012 in Villa La Angostura, Argentinië.
AFP / Francisco Ramos Mejia
Prins Willem-Alexander toont zijn eerste dochter aan de pers in het Haagse Bronovo ziekenhuis.
Prins Willem-Alexander schiet met een Mongoolse pijl en boog tijdens het bezoek met prinses Maxima aan het Gadan klooster in Ulaanbaatar, op de tweede dag van hun bezoek aan Mongolie in 2006.
ANP / Robin Utrecht
De langverwachte kus van Prins Willem-Alexander en prinses Maxima op het balkon van het Paleis op de Dam op hun trouwdag op 2 februari 2002.
Hollandse Hoogte / Pim Ras
De koninklijke bus kijkt naar de ravage die Karst T. op Koninginnedag 2009 veroorzaakte door met een zwarte Suzuki Swift in te rijden op de menigte die op dat moment naar de passerende bus met de Koninklijke familie zwaaide.
Hollandse Hoogte / Pim Ras
Prins Willem-Alexander als baby, omringd door knuffels.