Mexicaanse band dood om drugs

De lichamen van vier Mexicaanse muzikanten zijn gisteren gevonden in een waterput. Hun band werd vorige week ontvoerd tijdens een optreden op een privéfeest in Hidalgo, een stad in het noorden van Mexico.

Een van de achttien ontvoerde muzikanten en roadies van de band, Kombo Kolombia, wist te ontsnappen en leidde de politie gisteren naar de plaats delict. Hij vertelde dat ze door tien gewapende mannen waren geblinddoekt en weggevoerd. De bandleden werd verweten dat ze lid waren van een drugskartel en werden daarna doodgeschoten.

De afgelopen jaren zijn er meerdere muzikanten vermoord in de strijd tussen de drugskartels. Veel van hen speelden ‘narcocorridos’, liederen die leven van de drugsbaronnen verheerlijken. Kombo Kolombia speelde Colombiaanse volksmuziek.

Tot nu toe zijn er twaalf lichamen uit de put gehaald. Ze zijn nog niet allemaal geïdentificeerd en de zoektocht naar de nog vermiste bandleden gaat verder.