Kortkolom binnenland

Strafzaken Haren aangehouden na fout

Groningen. De kinderrechter in Groningen heeft acht rechtszaken tegen minderjarige verdachten van de rellen in Haren aangehouden. Hun strafdossiers waren niet op orde. De verdachten zijn opgespoord met behulp van beelden die zijn vertoond in Opsporing Verzocht. Uit de stukken blijkt onvoldoende of er toestemming was van de hoofdofficier van justitie om de beelden te vertonen. De rechter geeft het OM de gelegenheid het dossier compleet te maken. Dan krijgen de verdachten een nieuwe dagvaarding. (NRC)

Open long-tbc bij patiënt in Den Bosch

Den Bosch. Bij een patiënt van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is vorige week open longtuberculose vastgesteld. Dat heeft het ziekenhuis vanmorgen gemeld. De patiënt wordt geïsoleerd verpleegd en krijgt een medicijnenkuur. De GGD onderzoekt of de mensen met wie hij veel contact heeft – familie, vrienden – ook besmet zijn geraakt. De infectieziekte is overdraagbaar als iemand de bacterie uithoest en een ander deze inademt. (Novum)