Kijktips

Film

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (Peter Segal, 1994, VS).

Derde versie van uiterst melige satire op de clichés van de Amerikaanse politiefilm. Een lawine van hele en halve moppen, extreme woordspelingen en Leslie Nielsen als de van vergissing naar blunder stuiterende detective. Ook met Priscilla Presley, O.J. Simpson en Anna Nicole Smith.RTL7, 20.30-22.05u.

Fifty Dead Men Walking (Kari Skogland, 2008, GB/CAN).

Slordige thriller met Jim Sturgess als Martin McGartland, kruimeldief en straatschuimer die zich eind jaren tachtig opwerkte tot zowel verklikker van de Britten als topkiller binnen de IRA. Film doet een wel erg groot beroep op de welwillendheid van de toeschouwer om te geloven dat Ierse opstandelingen en Britse infiltranten elkaar doorlopend konden ontmoeten in het Belfast van 1988. McGartlands kwade genius Fergus wordt gespeeld door Ben Kingsley, altijd goed maar hier weer een parodie op zichzelf. BBC 1, 00.55-02.45u.

Informatief

Kassa Groen.

Magazine over duurzaamheid en milieu, met een aantal vaste onderdelen; over nieuwe producten, uitvindingen en inzichten die het dagelijks leven van de consument groener zullen maken. Ook een reportage waarin misstanden, oplichting en valse voorwendselen worden blootgelegd. Brecht van Hulten presenteert. Ned.2, 19.20-19.55u.

Here Comes Honey Boo Boo.

Spin-off van Toddlers and Tiaras, realityserie over Amerikaanse peuters die van hun ouders aan schoonheidswedstrijden moeten meedoen en daar nogal onuitstaanbaar van worden. Deze Alana ‘Honey Boo Boo’ Thompson kreeg een eigen serie, over haar en haar familie. In de afleveringen van vandaag onder meer een ontmoeting met Miss Georgia, voor lessen in etiquette. Zoals: geen winden laten tijdens de maaltijd. TLC, 20.30-22.00u.