Ik ontmoette Beatrix

NOVUM36: ABDICATIE KONINGIN VERWACHT: MIDDELBURG;28JAN2013 *** ARCHIEFFOTO 30MAR2012 *** Koningin Beatrix kondigt om 19.00 uur hoogstwaarschijnlijk aan dat zij afstand doet van de troon. Zij zal worden opgevolgd door kroonprins Willem-Alexander. Naar verwachting vindt de abdicatie plaats op Koninginnedag, 30 april. NOVUM/p/str. PPE

Wielrenster Marianne Vos (1987)

Marianne Vos ontmoette Beatrix twee keer: na de Olympische Spelen van Peking, in 2008, en die in Londen, in 2012. „De eerste keer was ik erg zenuwachtig: als ik maar geen verkeerde opmerking maak. Maar toen ik haar zag, viel de spanning weg. ‘Ik heb erg met je meegeleefd’, zei Beatrix, verwijzend naar de slechte weersomstandigheden tijdens de wegwedstrijd (waar Vos zesde werd). Het leek haar erg als het weer roet in het eten gooit na jarenlange training.” Na ‘Londen’ stond Vos naast koningin Beatrix toen de foto van de medaillewinnaars werd gemaakt. „Wat ze tegen me zei? Dat sporters weinig tijd nemen voor foto’s. ‘Jullie houden er niet van om te staan’, concludeerde ze.”