Herfstweer

Na een zacht begin van de maand, gevolgd door een lange koude episode, zal januari zacht eindigen. In combinatie met wind en regen lijkt het wel herfst.

Ook begin februari houdt het onbestendige en zachte weer aan, al gaan de temperaturen wel wat omlaag. Er is al een hele hoeveelheid hemelwater gevallen en tot en met woensdagochtend zullen we in de zogenaamde warme sector vertoeven van de actieve depressie die dit alles veroorzaakt.

De temperatuur, die op veel plaatsen tot boven tien graden is opgelopen, blijft vannacht hier en daar in de dubbele cijfers. Woensdagochtend piekt het bij 12 tot 14 (!) graden. Dat zijn bijna lenteachtige waarden, maar het weer is niet lenteachtig. De wind is vrij krachtig tot hard uit zuidwest, het is bewolkt en het regent af en toe. Woensdagmiddag draait de wind naar west en met een aantal buien stroomt er dan iets koelere lucht het land binnen. Toch wordt het donderdag nog 7 tot 11 graden en pas komend weekeinde komt het kwik in de buurt van de norm van 5 graden: het wordt overdag 4 tot 7 graden. De wind die tot en met vrijdag stevig blijft doorstaan uit west tot zuidwest, is dan naar het noordwesten gedraaid.

Donderdag en vrijdag is het zeer onbestendig met veel bewolking en perioden met buien. Ook zaterdag valt een aantal buien, wellicht met een winters tintje, en breekt de zon soms door.