Fer (Twente) bij Everton, Drogba naar Galatasaray

Leroy Fer verhuist na anderhalf jaar FC Twente naar het Engelse Everton. De tweede club uit Liverpool bereikte gisteren met de eredivisieclub een akkoord over de overname van de 23-jarige speler.

Volgens Britse media krijgt Twente acht miljoen pond, bijna 9,5 miljoen euro. Fer had nog een contract tot 2014. Tot de zomer van 2011 speelde hij bij Feyenoord, waar de geboren Zoetemeerder de jeugdopleiding volgde. Twente nam hem destijds voor 5,5 miljoen euro over.

De tweevoudig international Fer moet zelf nog wel tot een akkoord komen met Everton. En hij ondergaat in Liverpool nog een medische keuring, voordat hij zich officieel ploeggenoot van John Heitinga mag noemen. Voor Twente maakte hij elf goals in 35 competitieduels.

Galatasaray heeft na Wesley Sneijder ook Didier Drogba gecontracteerd. De 34-jarige Ivoriaan tekent bij de koploper uit de Turkse competitie een contract voor anderhalf seizoen. Drogba gaat in Turkije naar verluidt zes miljoen euro verdienen. Met bonussen zou dat bedrag kunnen oplopen tot elf miljoen.

De Ivoriaanse spits, die nu met zijn land actief is in de Afrika Cup, speelde de voorbije maanden voor het Chinese Shanghai Shenhua. Daarvoor voetbalde hij lang bij Chelsea, waarmee hij de Champions League won.

Voorzitter Unal Aysal van Galatasaray zei gisteren in een reactie trots te zijn dat hij voor de tweede keer in ruim een week een toptransfer kon aankondigen. „Grote clubs kunnen zich grote doelen stellen. Drogba heeft er erg veel zin in om voor Galatasaray te gaan spelen.”