AC Milan haalt probleemkind Balotelli op bij Manchester City

Balotelli eerder deze maand bij Manchester City. Foto Reuters / Nigel Roddis

Mario Balotelli voetbalt tot media 2017 bij AC Milan. De 22-jarige Italiaanse aanvaller komt van Manchester City, dat 2,5 jaar geleden dertig miljoen euro voor hem betaalde.

Milan-voorzitter Umberto Gandini op Twitter:

Twitter avatar UmbertoGandini Umberto Gandini Tranfer agreement for Balotelli signed with Manchester City. Medicals tomorrow in Milan, then personal terms until 2017 signing

De spits, die ook voor het Italiaanse nationale elftal uitkomt, wordt morgen medisch gekeurd. Volgens Italiaanse media is de transfersom twintig miljoen euro, verdeeld over vijf termijnen.

Balotelli maakte voor City 20 doelpunten in 54 wedstrijden, maar kwam ook vaak in het nieuws vanwege controversieel gedrag. Hij kreeg veel rode kaarten en had het regelmatig aan de stok met zijn trainer, Roberto Mancini. Voor zijn periode in Engeland zat hij bij Internazionale, waar José Mourinho zijn trainer was. Mourinho zei eens over de oncontroleerbare speler die Balotelli kan zijn:

“I remember one time went to play Kazan in the Champions League. In that match I had all my strikers injured. No Milito, no Eto’o, I was really in trouble and Mario was the only one. [He] got a yellow card in the 42nd minute, so when I go to the dressing room at half-time I spend about 14 minutes of the 15 available speaking only to Mario. I said to him, ‘Mario, I cannot change you, I have no strikers on the bench, so don’t touch anybody and play only with the ball. If we lose the ball no reaction. If someone provokes you, no reaction, if the referee makes a mistake, no reaction.’ The 46th minute, red card.”

Mancini zei onlangs nog dat hij zijn aanvaller niet in deze winterstop wilde laten gaan, maar het lijkt erop dat de wens van Balotelli om terug te keren naar Italië de overhand heeft gekregen. Bij zijn nieuwe club heeft hij niet meteen iedereen in z’n kamp: AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi noemde hem recent een ‘rotte appel’. Later bood hij daar zijn excuses voor aan.

    • Peter Zantingh