The Script verovert 17.000 harten

Pop

The Script. Gehoord: 25/1 Ziggo Dome, Amsterdam. Herhaling: 14-16/6 Pinkpop, Landgraaf.***

Met een stuwende en afgewogen set veroverde de Ierse band The Script afgelopen vrijdag alle 17.000 in Ziggo Dome aanwezige harten. Het trio rond zanger/keyboardspeler Danny O’Donoghue werd geflankeerd door twee extra muzikanten en riante videoschermen zodat de kuif van O’Donoghue, formaat taartpunt, ook op de achterste rijen te zien was.

De groep speelt niet al te avontuurlijke rockliedjes, maar zorgt voor het soort transparante opbouw dat vooral bij een jong publiek aanslaat. Hits als Hall Of Fame, Nothing en The Man Who Can’t Be Moved hebben zware riffs en worden verluchtigd met af en toe een reggaeritme - zoals in het mooi ingetogen We Cry - of een rap.

Het succes van The Script ontstond niet plotseling, alle bandleden zijn boven de dertig. Gitarist Mark Sheehan en O’Donoghue speelden in verschillende bands, werkten samen in Amerika als producer en begonnen met The Script in 2001. Dit duo is de troef van de band. Mark Sheehan met zijn bravoure en de sympathieke Danny O’Donoghue die al bij het eerste nummer van het podium tussen het publiek sprong en oprecht geraakt leek door de bijval uit deze zaal.

Vlak voor de toegift speelde de band vrijdag het vechtlied You Won’t Feel A Thing. Sheehan, met zijn iets stoerdere zangstem rapte de coupletten, terwijl O’Donoghue van het toneel verdween. Om even later weer op te duiken tussen het publiek, als een drenkeling in een zee van meisjeshanden.