Sauerbreij stelt zwaar teleur bij WK snowboard

Het wil dit seizoen nog niet vlotten met snowboardster Nicolien Sauerbreij (33). De olympisch kampioene parallelreuzenslalom continueerde haar slechte prestaties bij de WK snowboarden in het Canadese Stoneham. De Nederlandse werd gisteren op de parallelslalom in de achtste finales uitgeschakeld, nadat ze vrijdag op de parallelreuzenslalom al was gestrand in de kwalificaties. Ze moest afremmen voor een overstekende baancommissaris.

Sauerbreij plaatste zich op de slalom als zestiende voor de achtste finales. Daarin had ze weinig in te brengen tegen de Duitse Amelie Kober, die in de kwalificaties de snelste tijd had neergezet. Vorig jaar op de WK in La Molina ging Sauerbreij nog met een zilveren medaille naar huis.

Sauerbreij, die op de slalom al in bezit is van een olympische nominatie, klaagde over de omstandigheden. „Ik kwam de hele dag niet in mijn ritme, had moeite met het parcours.”

Kober won uiteindelijk brons, achter de Russische winnares Ekaterina Tudegesjeva en de Zwitserse Patrizia Kummer. Bij de mannen won de Sloveen Rok Marguc die in de finale de Amerikaan Justin Reiter versloeg.

De Nederlandse snowboarders Cleve Johnson en Bell Berghuis zijn zaterdag in de kwartfinale van de cross uitgeschakeld. Johnson lag op een derde plaats in zijn kwartfinale, maar door een fout verspeelde hij die goede uitgangspositie. In de eindrangschikking eindigde hij als 24ste.

Berghuis kwam door een eigen fout in botsing met een tegenstandter. Daarmee was een plek in de halve finales verkeken. Zij sloot de cross af op de 23ste plaats. De Australiër Alex Pullin, die twee jaar geleden al de beste was, en olympisch kampioene Maëlle Ricker uit Canada wonnen de wereldtitel. (Novum)