Onstandvastig

Het winterweer is voorlopig voorbij in Nederland. Ervoor in de plaats hebben we de komende dagen te maken met een wisselvallig en zacht weerbeeld met nu en dan regen en soms ook veel wind. Vanavond is het al bewolkt en regenachtig. Aan zee trekt de zuidwestelijke wind even tot stormachtig aan met in het noordwestelijke kustgebied windstoten met snelheden tot 90 kilometer per uur. Ook morgen (dinsdag) houdt het regenachtige weer aan. Is het in het noorden eerst misschien een tijdje droog, in de het zuiden wordt de hele dag regen verwacht en in het noorden gaat uiteindelijk ook regen vallen.

De westelijke tot zuidwestelijke wind is aan zee krachtig, in de avond opnieuw hard en het kwik kan tot 10 of 11 graden stijgen. Het onstandvastige weer heeft te maken met lagedrukgebieden van de oceaan die gemakkelijk tot hier kunnen doordringen. Later deze week verandert in deze situatie nog niet veel. Ook woensdag en donderdag zijn dan ook wisselvallige dagen met beide dagen de passage van een regengebied. Met de regen van vanavond en morgen erbij kunnen de hoeveelheden op veel plaatsen behoorlijk oplopen. Woensdag overdag zijn zelfs lenteachtige temperaturen van 13 of 14 graden mogelijk. Tegen het komende weekend gaan de temperaturen langzaam weer iets omlaag en neemt de wind geleidelijk af. Toch liggen ook dan nog steeds storingen in onze buurt met bewolking en regen of een paar buien.