Noordervliet, De Jong en Wieringa op longlist Libris Literatuurprijs

De jury van de Libris Literatuurprijs 2013 heeft zojuist de longlist bekendgemaakt.

Stefan van Dierendonck (En het regende brood), Rob van Essen (Alles komt goed), Esther Gerritsen (Dorst), Saskia Goldschmidt (De hormoonfabriek), Arnon Grunberg (De man zonder ziekte), Kees ’t Hart (Hotel Vertigo), Oek de Jong (Pier en oceaan), Mensje van Keulen (Liefde heeft geen hersens), Sipko Melissen (Een kamer in Rome), Edzard Mik (Mont Blanc), Nelleke Noordervliet (Vrij man), Elvis Peeters (Dinsdag), Peter Terrin (Post Mortem), Anton Valens (Het boek Ont), Joost Vandecasteele (Massa), Christophe Vekeman (Een uitzonderlijke vrouw), Christiaan Weijts (Euforie) en Tommy Wieringa (Dit zijn de namen) zijn de achttien genomineerde schrijvers voor de Libris Literatuurprijs 2013.

De jongste roman van tweevoudig Libris-winnaar Thomas Rosenboom was blijkbaar niet goed genoeg voor de longlist van de Libris Literatuurprijs 2013. De jury passeerde Rosenbooms De rode loper, net als de laatste romans van Arthur Japin, K. Schippers, P.F. Thomése en Jan Siebelink.

In de jury zitten dit jaar Clairy Polak (voorzitter), Jan Donkers, Edith Koenders, Lisa Kuitert en Mark Schaevers. 11 maart wordt de shortlist van de prijs bekendgemaakt, 6 mei de winnaar. Deze ontvangt 50.000 euro.