Leroy Fer na anderhalf jaar FC Twente al weer op weg naar Everton

Leroy Fer in actie voor de tukkers. Foto ANP / Vincent Jannink

Slechts anderhalf jaar na zijn overgang van Feyenoord naar FC twente verkast Leroy Fer opnieuw. De middenvelder wordt aangetrokken door het Engelse Everton. De club uit Liverpool betaalt naar verluidt zo’n 10 miljoen euro voor de tweevoudig international.

De Premier Leagueclub meldt dat de 23-jarige middenvelder vandaag nog op weg is naar Engeland om door The Toffees medisch gekeurd te worden. Daarna moet hij nog persoonlijk een akkoord bereiken met de club waar ook John Heitinga speelt.

De overgang na anderhalf jaar is in die zin opvallend dat Leroy Fer in 2011 zou en moest overkomen van Twente-voorzitter Joop Munsterman. Met die overgang, die erg lang op zich liet wachten, was zo’n 5,5 miljoen gemoeid en veel Feyenoord-supporters nemen de middenvelder die transfer nog steeds kwalijk.

Fer kwam onlangs nog op bijzondere wijze in het nieuws toen hij een paard kocht voor zijn vriendin maar daarbij even vergat dat hij in een appartement woont en dus helemaal geen plaats heeft voor zo’n dier.