‘Hogere premie voor bezitters van populaire auto’

Het diefstalrisico van een auto wordt in de toekomst gekoppeld aan de verzekeringspremie. Die verwachting spreekt de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) vanochtend uit in De Telegraaf. Autobezitters van vaak gestolen voertuigen als BMW, Volkswagen en Honda gaan daardoor mogelijk tientallen euro’s per jaar meer betalen.

“Het diefstalrisico van met name jonge auto’s schreeuwt om maatregelen. In 2012 werd er voor ruim honderd miljoen euro aan jonge auto’s gestolen, dertig miljoen meer dan een jaar eerder.” - Guus Wesselink, directeur van AVc.

Ook andere partijen in de branche, zoals het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV), waarbij alle Nederlandse schadeverzekeraars zijn aangesloten, sluiten niet uit dat eigenaren van gewilde auto’s meer premie moeten betalen.

Volgens De Telegraaf is de Honda CR-V het populairst onder criminelen. Van de auto’s die in 2011 op kenteken werden gezet werd een op de 27 gestolen.