Galatasaray legt na Sneijder ook Drogba vast

Didier Drogba met de Champions League die hij Chelsea vorig jaar bezorgde. Foto Reuters

Wesley Sneijder zal bij Galatasaray zijn steekpassjes gaan versturen naar de voormalige Chelsea-spits Didier Drogba. De Turkse lijstaanvoerder legt de Ivoriaan voor anderhalf jaar vast. Dat meldt de club op de eigen website.

Drogba, die afgelopen zomer na acht jaar Chelsea koos voor een lucratief avontuur in China, gaat het komende half jaar liefst twee miljoen euro verdienen, zo weet Voetbal International. Komend seizoen krijgt hij vier miljoen bijgeschreven, datzelfde bedrag ontvangt de 34-jarige goalgetter nu al als tekengeld.

Twitter avatar SuleyOzturk Süleyman Öztürk Galatasaray is in totaal zo’n 36 miljoen euro kwijt aan 3,5 jaar Sneijder (25 miljoen) en 1,5 jaar Drogba (11 miljoen).

Galatasaray legde vorige week al enigszins verrassend Wesley Sneijder vast voor een relatief klein bedrag van 7,5 miljoen euro. Als beursgenoteerd bedrijf dient het alle cijfers openbaar te maken. Voor Drogba wordt ogenschijnlijk geen transfersom betaald aan Shanghai Shenhua.

Champions League

Zowel Sneijder als Drogba heeft zijn beste periode gekend onder huidig Real Madrid-trainer José Mourinho. De Nederlander bij Inter, de Ivoriaan - momenteel actief op de Afrika Cup - bij Chelsea. Sneijder maakte gisteren zijn debuut voor de Turken in de met 2-1 gewonnen stadsderby tegen Besiktas in Istanbul.

Beide heren zijn speelgerechtigd voor Galatasaray als de club het over een maand opneemt tegen Schalke 04 in de achtste finales van de Champions League. Drogba’s finest moment was in de CL-finale van afgelopen jaar tegen Bayern München. Enkele minuten voor tijd knikte hij de gelijkmaker binnen en later benutte hij ook de beslissende strafschop: