Fabiola (66) overleden

NOVUM122:LEVEND KUNSTWERK FABIOLA OVERLEDEN:HILVERSUM;27JAN2013-***ARCHIEFFOTO 19-07-2010***. Het levende kunstwerk Fabiola is in de nacht van zaterdag op zondag overleden in Amsterdam. Zijn werkelijke naam was Peter Alexander van Linden. Hij overleed aan darmkanker, Peter werd 66 jaar. Novum/jh/str.jim hoogendorp
NOVUM122:LEVEND KUNSTWERK FABIOLA OVERLEDEN:HILVERSUM;27JAN2013-***ARCHIEFFOTO 19-07-2010***. Het levende kunstwerk Fabiola is in de nacht van zaterdag op zondag overleden in Amsterdam. Zijn werkelijke naam was Peter Alexander van Linden. Hij overleed aan darmkanker, Peter werd 66 jaar. Novum/jh/str.jim hoogendorp Novum JIM HOOGENDORP

De Amsterdamse artiest Fabiola is zaterdagnacht overleden.

Amsterdam. ‘Levend kunstwerk’ Peter Alexander van Linden – beter bekend onder zijn artiestennaam Fabiola – leed al enige tijd aan kanker. Hij viel op door zijn extravagante vrouwenkleren en make-up. Opgegroeid in Duitsland en België vertrok in de jaren 60 naar Amsterdam waar hij zich aansloot bij de homobeweging. Toen hij eind jaren 70 in het Stedelijk Museum drie maanden op een sokkel stond, werd hij uitgeroepen tot „levend kunstwerk”. NRC