Timmermans condoleert nabestaanden ramp Brazilië

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) heeft zijn ‘innige deelneming’ betuigd met de slachtoffers van de brand in een nachtclub in de Braziliaanse stad Santa Maria en hun nabestaanden. Het drama kostte vannacht aan meer dan 230 mensen het leven.

Reddingswerkers onderzoeken nachtclub Kiss in Santa Maria in het zuiden van Brazilië, waar bij een brand vannacht meer dan 230 mensen omkwamen. Foto AFP / Correio de Povo / Tarsila Pereira

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) heeft zijn ‘innige deelneming’ betuigd met de slachtoffers van de brand in een nachtclub in de Braziliaanse stad Santa Maria en hun nabestaanden. Het drama kostte vannacht aan meer dan 230 mensen het leven.

De minister sprak zijn medeleven uit tegen zijn Braziliaanse ambtgenoot Antonio de Aguiar Patriota. Beide bewindslieden zagen elkaar op de top die landen van de Europese Unie en Latijns-Amerika momenteel houden in Chili, zo schrijft Novum.

Meeste mensen kwamen door verstikking om het leven

De brand in discotheek Kiss werd waarschijnlijk veroorzaakt door vuurwerk dat tijdens een optreden door bandleden zou zijn afgestoken. Volgens een beveiliger waren er tussen de duizend en tweeduizend mensen in de discotheek, vooral studenten van de faculteit landbouwkunde van de plaatselijke universiteit. Veel mensen raakten in paniek en vertrapten elkaar toen ze aan het vuur en de rook probeerden te ontsnappen.

De meeste doden zijn door verstikking om het leven gekomen. Bijna 120 mensen werden in een ziekenhuis opgenomen. Het gaat om de ergste brand in Brazilië sinds 1961. De Braziliaanse president Dilma Roussef heeft de top in Chili afgezegd en is naar Santa Maria, in het zuiden van het land, gereisd.

    • Mirjam Remie