KNMI waarschuwt voor gladheid en wind

Automobilisten en andere weggebruikers moeten vanavond en morgen rekening houden met gladde wegen. Daarvoor waarschuwt het KNMI, meldt persbureau Novum. In de noordelijke en westelijke provincies waait het morgen bovendien hard. Windstoten kunnen een kracht van 80 kilometer per uur bereiken.

Her en der zijn wegen beschadigd, die worden gerepareerd. De A58 tussen Goes en Heinkenszand is tot 22.00 uur deels afgesloten vanwege een spoedreparatie, meldt de politie. Het verkeer wordt omgeleid. Elders worden rijstroken afgesloten.

De waarschuwing voor bevriezing van gladde weggedeelten geldt tussen ongeveer 23.00 uur en morgen 07.00 uur, aldus het KNMI. De gladheid waarvoor de ANWB eerder waarschuwde heeft vanochtend niet voor grote problemen gezorgd op de weg. Door vorst in de grond was het door het hele land en met name op lokale wegen glad.

De komende dagen wordt het herfstachtig weer met regen en wind. De temperatuur kan oplopen tot 11 graden.

    • Mirjam Remie