Inmiddels 31 doden na doodvonnis voetbalrellen Egypte

UPDATES DEATH TOLL - Families and supporters of those accused of soccer violence from the Port Said soccer club react to the announcement of verdicts for 21 fans on trial in last years Port Said stadium incident which left 74 people dead, in Port Said, Egypt, Saturday, Jan. 26, 2013. Egyptian security officials say that 38 people have died in the Mediterranean city of Port Said after a judge sentenced 21 people to death in connection to one of the world's deadliest incidents of soccer violence (AP Photo/Mohammed Nouhan, Shorouk Newspaper) EGYPT OUT Reactie van familie en aanhangers van de beschuldigden na het doodvonnis. Foto AP / Mohammed Nouhan

Bij de rellen in het Egyptische Port Said na de terdoodveroordeling van 21 voetbalsupporters is het dodental tot 31 opgelopen. In de stad wemelt het nu van legertroepen en tanks.

Volgens AP heeft het leger de controle over Port Said overgenomen nadat gisteren rellen ontstonden tussen boze inwoners en ordediensten. Nadat het vonnis was uitgesproken probeerden familieleden van de verdachten in te breken in de gevangenis van Port Said om hen te bevrijden. Bij de onlusten kwamen gisteren ook twee voetballers om het leven.

De veroordeling tot de dood van 21 supporters volgt op de voetbalrellen begin vorig jaar. Toen liep een duel tussen Al-Masry uit Port Said en Al-Ahly uit Kairo uit op een veldslag waarbij 74 mensen omkwamen.

De lokale overheden in Port Said hebben vandaag uit veiligheidsoverwegingen besloten vandaag niet aan het werk te gaan. Hoteliers zouden hun gasten hebben aangeraden te vertrekken en winkels blijven dicht.

    • Jules Seegers