Opinie

    • Ik

Zitplaats

Voldaan en opgewekt na een boeiende promotie en een gezellige receptie van een vriend/collega lopen wij, vier vitale net 60-plussers, naar de bushalte. De bus die ons van de aula op de campus naar het Centraal Station gaat brengen komt er net aan. De lange harmonicabus waar we instappen zit stampvol studenten, geen wonder op

Voldaan en opgewekt na een boeiende promotie en een gezellige receptie van een vriend/collega lopen wij, vier vitale net 60-plussers, naar de bushalte.

De bus die ons van de aula op de campus naar het Centraal Station gaat brengen komt er net aan. De lange harmonicabus waar we instappen zit stampvol studenten, geen wonder op vrijdagmiddag rond half een.

Langzaam schuifelen we naar binnen, opgestuwd door de instappers achter ons. Spontaan biedt een jongen mij zijn zitplaats aan, die ik dankbaar en verrast aanvaard. Goed voorbeeld doet goed volgen en opeens zitten we alle vier.

Net voordat de bus vertrekt, hoor ik die jongen die nu hoog boven mij uittorent tegen een medestudent zeggen: „Anders vallen ze om.”

Truus de Jong

    • Ik